3. anu ngolah sawah mah  ………..


Kategori Soal : Bahasa Sunda , Kelas : – (SD) , Pembahasan :, Dina basa Sunda aya sawatara ngaran patukangan atawa pakasaban. Saperti anemer nyaeta tukang anu sok nyieun desain wangunan, anjun nyaeta tukang nyieun parabot tina taneuh, kabayan nyaeta tukang dititah ka ditu ka dieu, marebot nyaeta tukang nakol bedug, pamayang nyaeta tukang ngala lauk di laut., Salian ti ngaran patukangan anu rada beda jeung ngaran pagawaeannana, aya sawatara ngaran patukangan anu ngaranna ngagunakeun ngaran pagawaeannana, saperti tukang nyieun perhiasan tina emas sok disebut kamasan, kitu deui ngaran patukangan lianna saperti di handap ieu :, 1. jalma anu sok ngolah kebon mah pangebon, 2. pakakas paranti ngala jukut nyaeta arit, 3. anu ngolah sawah mah panyawah